Darıcalı eğitimci Yalezan Sapanca’da….

Darıcalı eğitimci Fulya Yalezan ‘eğitimin geleceği: dijital çağda global yetenekler geliştirmek’ konulu açılış oturumunda gelecekteki eğitim trendleri ve dijital çağın etkileri üzerine konuşmalar gerçekleştirdi.

Ekonomi Yayın: 02 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 02.05.2024 12:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
52 okunma
Google News

 

Oturumda yurt dışında eğitim almanın Türk insanı için yeni bir fenomen olmadığının, hepimizin bir şekilde karşılaştığı bir konu olduğunun altını çizdi. Liselerde, üniversitelerde hatta ilk okullarda yurt dışında eğitimin tercih edilmeye başlandığını belirtti. Aynı zamanda eğitim anlayışındaki farklılıkları da karşılaştırarak; Çocukların liseye geldiğinde maalesef hayatlarından her şeyi çıkarıp sınava hazırlandığını, mutsuz bir ergenlik geçirdiklerini ve sürecin yurt dışında bu şekilde ilerlemediğini belirtti; öğrencilerin spor vb. aktivitelerine lise boyunca devam edebildiklerini, hayatlarını değiştiren dershane olgusunun olmadığını aktardı ve ailelere “Çocuklarınızı küçük yaşlarda yurtdışına göndermekten korkmayın. Onlar kendilerini buluyorlar. 18 yaşın altında yurt dışına giden çocuklar bir kıvılcım gibi gidip bir alev topu olarak dönüyorlar. Tamamlamaları gereken bir hikaye olduğunu biliyorlar.” mesajını verdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.