3 buçuk milyonluk hırsızlığa 6 tutuklama…

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 6 şüpheli yakalandı. Yakalaanan 6 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Asayiş Yayın: 06 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 06.08.2024 19:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
106 okunma
Google News

 Çayırova,  İzmit, Kartepe ve Kartepe ilçeleriyle  İstanbul'da, şantiye alanları ile park halinde olan tırlardan yaklaşık 3 buçuk milyon TL değerinde elektrik kablosu ve elektrik malzemeleri çalınmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında  Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 6 şüpheli yakalandı.  Yakalaanan 6 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÇALINTI İKİZ PLAKLAARLA HIRSIZLIK

Alınan bilgi ve iddialara göre;    farklı tarihlerde şantiye alanları ve park halindeki Tır'lardan malzeme hırsızlıklarını incelemeye alan Kocaeli İl Emniyet Müdürlğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayların birbirleri ile bağlantılı olduğunu belirledi. Devam eden araştırmalar sonucunda, elektrik kablosu ve elektrik malzemeleri yüklü tırları takibe alarak İzmit, Kartepe ve Çayırova ilçelerinde park halindeyken soyan 6 kişilik çete belirlendi.  Şüphelilerin tespit edilmesi ile birlikte harekete geçen Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, önceki gün Kocaeli ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Kocaeli'de 6 farklı olaya karışan şüpheliler, İstanbul Sancaktepe'de düzenlenen operasyon ile yakalandı. Şüphelilere ait depoda ise 1 milyon TL çalıntı malzeme ile birlikte şüphelilerin hırsızlık olaylarında kendi araçlarına taktıkları çalıntı plakalarda ele geçirildi.

KENDİLERİNE BARET VE YELEKLE İŞÇİ SÜSÜ VERMİŞLER

Öte yandan olayla ilgili yapılan takip sonucu, şüphelilerin kendilerine işçi süsü verdikleri, şantiye alanlarına girerken baret takıp iş elbiseleri giydikleri belirlendi. Kocaeli polisinin 40 günlük takibi sonucu yakalanan M.E 'nin 27, O.K'nin 34, B.E'nin 46, B.E'nin 30, S.M'nin 22 ve S.G 'nin 40 ayrı suç kaydı olduğu ve bazılarının hakkına yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.