Aynı ismi taşıyan muhtarların muhtarlık kavgası

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin önde gelen bir televizyonun haber kanalına “aynı ismi taşıyan muhtarlar” şeklinde konu olan muhtarların haberin yayınlanmasından sonra birbirleriyle tekmeli tokatlı kavga ettiği öne sürüldü.

Siyaset Yayın: 09 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2024 20:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
191 okunma
Google News

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin önde gelen bir televizyonun haber kanalına “aynı ismi taşıyan muhtarlar” şeklinde konu olan muhtarların haberin yayınlanmasından sonra birbirleriyle tekmeli tokatlı kavga ettiği öne sürüldü. Gazetemize ulaşan görgü tanıklarının iddialarına göre Gebze’nin Beylikbağı bölgesinde B.D. ismini taşıyan ikisi de hemşehri olan muhtar adayları  31 Mart 2024 yerel seçimlerinde muhtar olmak istiyor.

“MADDİ İMKAN SUNDUĞU SEÇMENDEN OY ÇIKMAYINCA SEÇMENLERLE TARTIŞTI” İDDİASI…

 İddiaya göre bir önceki seçimde de aday olan muhtar adaylarından B.D.’nin “ geçmiş dönemde” muhtarlık seçilmesi karşılığında bazı mahalle sakinlerine maddi olanak sağladığı ancak sandıkların açılmasından sonra maddi imkan sunduğu kişilerin sandığından kendisine yeterli oy vermediği  geçtiğimiz günlerde de o sokağa yönelik ziyaretinde bu yüzden de o sokaktan yine oy istediği vermeyenleri de tehdit ettiği bu duruma tanıklık eden bir diğer muhtar adayının ise rakibine sertçe karşılık verdiği akabinde birbiriyle fiili kavgaya tutuştuğu öne sürüldü. Yine araya giren muhtar adaylarının kavgasını sağduyulu mahalle sakinlerinin devreye girerek ayırdığı öğrenildi. Gazetemize ulaşan bilgilere göre durumun şimdilik yatıştığı ancak ilerleyen günlerden muhtarların adaylık için birebiriyle olan rekabetinin ne boyutta süreceği ise merak ediliyor.

SEÇİM AFİŞLERİ KALDIRILDI

Öte yandan muhtarların afiş yasağını deldiği geçtiğimiz günlerdeki haberlerde ortaya çıkmıştı. Televizyon kanalında yayınlanan haberlerden sonra Gebze Kaymakamlığı’na bağlı birimlerin iki muhtar adayını ikaz ettiği ve arabalarındaki “yasağı delici” nitelikte olan afişleri indirttiği öğrenildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.