CHP'li gençlerden suç duyurusu

Son günlerde bazı sosyal medya platformlarının kapatılması üzerine CHP Gebze İlçe Örgütü adli makamlara giderek suç duyurusunda bulundu.

Siyaset Yayın: 08 Ağustos 2024 - Perşembe - Güncelleme: 08.08.2024 17:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
96 okunma
Google News

CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı avukat Atakan Erceiş dün öğle saatlerinde Gebze Adliyesi’ne gitti. Burada yasağın kaldırılması amacıyla müracaatta bulundu.  Grup adına açıklama yapan CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Erceiş “Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulama bir suçtur. Yeni anayasa yapmak isteyenler, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş, BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak anayasamıza açık şekilde karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz. Bugün burada olma nedenimiz de bu suça karşı bir kez daha itiraz ederek halkımızın sesi olmak ve hukuki süreçleri başlatmak adına suç duyurusunda bulunmaktır. Bu uygulamaya karşı, tüm savcıları göreve davet ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.