Darıca’da ÖNEM Projesi Galası Gerçekleşti

Kocaeli Valiliği’nin çatısı altında yürütülen Darıca Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlü ve Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen “ÖNEM” Projesi kapsamında öğrenciler bilim, sanat, kültür alanında çalışmalar yaparak yeteneklerini sergiledi.

Eğitim Yayın: 30 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 30.05.2024 22:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
105 okunma
Google News

 

Kocaeli Valiliği tarafından yürütülen kısa adı “ÖNEM” olan “Özel Nedenlerden Kaynaklı Engellerle Mücadele” Projesi’nin 4.’sü Darıca’da törenle gerçekleştirildi.  Kocaeli Valiliği’nin çatısı altında Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi, Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen programda öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerin sunumu gerçekleştirildi. Darıca sahilindeki Cevher Dudayev Parkı’nda gerçekleştirilen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen,  Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanısıra kurum kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş ile siyasi parti temsilcileri katıldı.  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla açılan programda öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz Hanımefendi ile birlikte hayata geçirdikleri Özel Nedenlerin Engelleri ile Mücadele (ÖNEM) Projesi kapsamında düzenlenen ve Darıca ilçesinde gerçekleştirilen Gala Programına katıldı.

 

 

Kocaeli ili genelinde öğrenim görmekte olan dezavantajlı ve risk altındaki çocukların akademik, kültürel ve spor faaliyetleri yoluyla gönüllerine dokunmak, ellerinden tutmak, kişilik gelişimi sağlamak, sorun çözme becerilerini iyileştirmek ve karşılaşabilecekleri riskleri önlemek amacıyla yürütülen ÖNEM Projesi Gala Programı bugün de Darıca Dudayev Sahil Parkında gerçekleşti.

 

Programa; Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, ilgili kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

DARICALI ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde Kocaeli Valiliği’nin çatısı altında yürütülen Darıca Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlü ve Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen  “ÖNEM” Projesi kapsamında öğrenciler bilim, sanat, kültür alanında çalışmalar yaparak yeteneklerini sergiledi.

SAHİLDE “ÖNEM” ANLATILDI

Kocaeli Valiliği tarafından yürütülen kısa adı “ÖNEM” olan “Özel Nedenlerden Kaynaklı Engellerle Mücadele” Projesi’nin 4.’sü Darıca’da törenle gerçekleştirildi.  Kocaeli Valiliği’nin çatısı altında Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi, Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen programda öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerin sunumu gerçekleştirildi. Darıca sahilindeki Cevher Dudayev Parkı’nda gerçekleştirilen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen,  Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanısıra kurum kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş ile siyasi parti temsilcileri katıldı.  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla açılan programda öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi.

Darıca Belediyesi Muzaffer Bıyık “kıymetli valimizin önderliğinde yaklaşık 4 yıldan bu yana yapmış olduğumuz bugün de galasını organize ettiğimiz özel nedenlerle alakalı yaptığımız çalışmanın gerçekten farkındalık oluşturmak, aradaki engelleri kaldırmak, ortadaki, problemleri kaldırmak adına  Milli Eğitimle birlikte kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Darıca Belediyesi olarak bizler de üzerimize düşenin fazlasını yapmanın gayreti içindeyiz.”

KAYMAKAM KARA: “ÖNEMLİ BİR PROJE”

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ilçede yürütülen projenin amacıyla ilgili olarak “Kocaeli ili genelinde eğitim gören dezavantajlı ve özellikle risk altında bulunan çocuklarımızın gönlüne dokunmak ve oluşabilecek riskleri minimize etmek üzere sayın valimiz Seddar Yavuz tarafından başlatılan ÖNEM projesinin Darıca galasına hepiniz hoşgeldiniz diyor sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.  Darıca Kaymakamı Kara programın amacı ve hedefleriyle ilgili olarak  “ÖNEM Projesi’nin hedefleri var. Her şeyden önce çocuklarımızın hayata hazırlanması temel yaşam becerilerinin ve aynı zamanda problem çözme yeteneğinin kazandırılması çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıktan, bağımlılık türlerinden korunması, akademik başarılarının yükseltilmesi ve aynı zamanda ilgi sevgi ve şefkat yoksunluğu olan bu çocuklarımızın bu ihtiyaçlarının giderilmesi ve kendilerini değerli hissetmeleri iyi birer birey olmaları hedefleyen önemli bir proje” şeklinde konuştu.  Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen “ÖNEM Projesi’nin dördüncüsünün Darıca  Gala programında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bizler eğitim camiası olarak bir hedefin bir gayenin peşindeyiz. Bu hedefimiz geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızı gençlerimizi en ideal bir biçimde en sağlıklı bir şekilde eğitmek onları geleceğe hazırlamak. Bu görevimizi ifa ederken zaman zaman farklı sıkıntılar yaşıyoruz. Farklı görevler ifa ediyoruz. Sıkıntılı çocuklarımızla baş etmenin yollarını aramaya çalışıyoruz.  Ama sayın valim bizler 4 yıldır bir yolculuğa eşlik ettik.”

 Kocaeli Valisi Seddar Yavuz “Sözlerimin başında bugün peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş ve şehirlerin şahı ve Napolyon’un deyimiyle “arz üzerinde tek bir devlet olsa başkenti İstanbul olur’ dediği mübarek ve Aziz İstanbul’u fetheden padişahların padişahı merhum Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kutlu askerlerini rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.  Mekanları cennet olsun. Değerli kardeşlerim bizler devlet olarak her bir ferdimizin elinden tutmaya onların sorunlarını çözmeye büyük bir değer ve önem atfediyoruz. Ama minicik evlatlarımız elbette aynı koşullarda dünyaya gelmiyor. Aynı koşullarda hayata devam etmiyor. Kimisi daha anne karnında babasından ayrılmak zorunda kalıyor. Kimisi doğduktan sonra annesini kaybediyor. Kimisi sosyal, ekonomik veya diğer sorunlarla mücadele etmek gibi küçücük kalpleri ve bedenleriyle yalnız başına zaman zaman mücadeleler yürütüyorlar. Biz istiyoruz ki, her bir evladımızın elinden sımsıkı tutalım. Onları, hayata hazırlayalım. Onların karşılaştıkları sorunlar, problemler karşısında kendilerini yalnız hissetmesinler. Karşılaştıkları her sorun vesilesiyle kaçacak başka bir yol yöntem aramasınlar. Öncelikle kendilerine öz güvenlerini geliştirelim. Sorun çözme becerilerine katkı sunalım. Türk kültür ve medeniyetinin sevgi ve iyilik medeniyeti olduğunu bu medeniyetler değerinin her birini sadece sözle değil ama bizatihi toplum olarak onlara gösterelim.”

                Konuşmaların tamamlanmasından sonra öğrencilerin çalışmaların yer aldığı serginin kurdelesi kesildi. Kurdele kesilmesinden sonra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz standları dolaşarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Konuşmaların ardından   gösteriler  davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Darıca ÖNEM Yürütme Kurulu Üyeleri ve Proje Hamilerine başarı ve teşekkür takdiminin yapılmasının akabinde toplu hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. Darıca ÖNEM Sergisinin açılışı sonrası program, Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından stantların gezilmesi ile sonlandırıldı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.