DGS 2024 sınavında dikkat çeken “Lions Kulübü” sorusu

Mason kökenli ve yurtdışı merkezli Lions kulübü ile ilgili soruyu DGS sınavına taşıyan ÖSYM bu soru ile tartışmaların odağı oldu.

Eğitim Yayın: 02 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 02.07.2024 20:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
212 okunma
Google News

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim programlarına Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2024 sınavı sözel bölümünün 10. sorusunda eğitim camiasında tartışmalara neden olan bir soru soruldu. Turkishpres'den İsmail Karakaş'ın haberine göre ;  Mason kökenli ve yurtdışı merkezli Lions kulübü ile ilgili soruyu DGS sınavına taşıyan ÖSYM bu soru ile tartışmaların odağı oldu.

 

Bazı eğitimcilere göre “Hiçbir üniversite müfredatında olmayan ve kökü dışarıda olan bu mason örgütünün propagandasını içeren soruyu ÖSYM' nin  ne amaçla öğrencilere sorulduğu anlaşılamadı.” İşte eğitim camiasında tartışmalara neden olan o soru:

 

Soru No: 10

 

Altmış üçüncüsü gerçekleşen ve bu yıl Türkiye'den dört jüri üyesinin katıldığı Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali; 18-25 Haziran 2016 tarihleri OSYM arasında film, basın, medya, tasarım, inovasyon ve sağlık başta olmak üzere toplam 24 yarışma kategorisinde 95 ülkeden 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

 

A) Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nin seçme kuruluna 2016'da ilk kez Türkiye'den jüri üyesi katılmıştır.

 

B) Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nin altmış üçüncüsüne katılım diğer yıllara göre daha fazla olmuştur.

 

C) 2016'da düzenlenen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde farklı kategorilerde yarışmalar düzenlenmiştir.

 

D) 2016'da altmış üçüncüsü düzenlenen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'ne Türkiye'den 15 bin kişi katılmıştır.

 

Lions Clubs International veya Lions Kulübü, 1917'de ABD'nin Illinois eyaletine bağlı Chicago kentinde, Melvin Jones tarafından kuruldu. Birçok ülkede faaliyet gösteren Lions Kulübü masonluk faaliyetleri ile tanınıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.