Gebze tek yürek oldu

Türk milletinin silahlarının yine Türk milletine doğrultulduğu ve 253 kişinin şehit düştüğü FETÖ hain darbe girişiminin 7. yılında Gebzeli vatandaşlar yine meydanı doldurarak demokrasiye sahip çıktı

Gündem Yayın: 18 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 18.07.2023 15:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
154 okunma
Google News

 

Türk milletinin iradesiyle engellenen terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Kalkışmanın yıl dönümünde Gebzeliler her sene olduğu gibi bu sene de Gebze Kent Meydanı’nı doldurdu. 7’den 70’e her yaştan vatandaş, kent meydanında gerçekleştirilen programda Türk bayraklarını sallayarak tekbirlerle geceyi inletti.

 

GEBZE 15 TEMMUZ MİLLİ İRADE MEYDANI’NDA BULUŞTU

 Programa ilçe protokolü ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Çoban Mustafa Paşa Camii İmam Hatibi Adem Aktaş’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz “Bu olaylar bitmeyecek su uyur düşman uyumaz.  Bu topraklarda hainlikler hiç bitmedi. Osmanlı’da da  Selçuklu’da da hainler vardı. Türkiye dünyanın merkezidir. Bugün yapılmasın diye karşı çıkılan İstanbul havalimanı dünyanın merkezi haline gelmiştir. Türkiye’nin köşe başı parseli de İstanbul’dur. Çünkü yeniden Roma’yı diriltmek için bu mücadeleyi sürdüreceklerdir. Çanakkale’de ve İstiklal harbinde bu milleti yok etmek istediler. Bu millet ‘Çanakkale geçilmez’ dedi. Bu milletin evlatları ne bayrağını indirdi, ne ezanını susturttu. Kızıl elmamızı evlatlarımıza mutlaka aktarmamız gerekiyor. 15 Temmuz inşallah son olur. Ama doğruları 180 defa daha olsa devam ettirmeliyiz. Bunu çocuklarımıza unutturmamalıyız. Çünkü bu topraklar şehit kanıyla yoğrulmuş, gazilerin emekleriyle bu hale gelmiş. Biz çocuklarımıza bilimde, sanayide teknolojide en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Bundan sonra bu toprakları topla, tüfekle asla işgal edemeyecekler. Ama bir tehlike var. Ahlaki yozlaşmaya bunu yapmaya çalışıyorlar. Buna da izin vermeyeceğiz. Anneler, dünün evlatları gibi, yarının evlatlarını da siz yetiş

 

 

KAYMAKAM ÖZYİĞİT: “MİLLETİMİZ HAİNLERİN KARŞISINDA DİMDİK DURDU”

 

 Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ise “Bugün muhteşem milletin muhteşem direnişinin yıl dönümü. Türk milleti her zaman hakim millet oldu. Her zaman niyeti hukuk, hak ve Allah kelamının ihyasıydı. Batı medeniyeti kan, gözyaşı, yok etme ve öldürme üzerine bina ettiği medeniyetini pervasızca devam ettiriyor. Bizim dünya büyüklüğünden düştüğümüz dönemde kendi halimize bırakmadılar. İlk zamanlarda hep bir araya gelerek bizimle savaştırlar. Tek başına savaşmadılar. Hepsi kendi aralarında kavgalı ama bize karşı beraberler. Bizim milletimiz boş durmadı, hep karşılarında dimdik durdu. Silahı varsa tüfekle, yoksa kazma kürekle karşı koydu. Türk milleti için mücadele eden kahramanlarımız dün de vardı bugün de vardı” şeklinde konuştu. Programda gazeteci yazar Mete Yarar Gebzelilere o geceyle ilgili sunum yaptı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.