Gebzeli CHP'li kadınlardan 101. yıl heyecanı...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 101. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle CHP Gebze Kadın Kolları, özel bir piknik düzenleyerek Cumhuriyetin temelini oluşturan en önemli yapı taşlarından biri olan kadınları onurlandırdı.

Siyaset Yayın: 10 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 10.09.2024 22:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
50 okunma
Google News

 

 Etkinlikte, CHP'nin tarihsel önemine ve partinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki rolüne vurgu yapıldı. Etkinlikte konuşma yapan CHP Gebze Kadın Kolları, 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Halk Fırkası’nın Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüşerek Türkiye’nin en köklü siyasi partisi haline geldiğini vurguladı. “Bu gurur hepimizin” ifadeleriyle, partinin halk için verdiği mücadelenin altı çizildi. Kadın Kolları, CHP’nin ezilenlerin ve halkın partisi olarak ikinci yüzyılında da mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Partinin, halkın layık olduğu yaşamı sağlamak için iktidara geldiğinde kararlılıkla çalışacağını ifade etti. Etkinlikte, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehit ve gaziler saygı ve minnetle anıldı. “Büyük Önder Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hâkimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır” sözleriyle, partinin Atatürk’ün mirasına olan bağlılığı bir kez daha vurgulandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.