Kamelya Tepesi ranta mı kurban gitti?

Darıca Cami Mahallesi’nde halk arasında Kamelya Tepesi olarak adlandırılan zengin ağaçlık ve makilik yeşil bitki örtüsünün olduğu yer iş makinelerince tahrip edilmesinden dolayı adeta kel bir görünüme kavuştu.

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 23.05.2024 07:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
211 okunma
Google News

  Bir dönemin zengin yeşillik alanın yok edilmesi görenlerde “Kamelya Tepesi ranta mı kurban gitti?” sorusunun sorulmasına neden oldu.

“KAYGAN ZEMİN” OLARAK ADLANDIRILIYORDU

 Cami Mahallesi sakinlerinin iddiasına göre geçtiğimiz yıllarda da aynı alanda inşaat çalışması yapılmak istenmiş ancak  “heyelan bölgesi” ve “kaygan zemin” olarak nitelendirildiği için inşaat kazısına izin verilmemişti.  Ancak geçtiğimiz hafta ağaçların kesilerek inşaat çalışması başlatılması bölgedeki ender yeşillik alanlardan birinin kaybı olmasından ötürü mahalle sakinlerinde üzüntü yarattı.

AĞAÇLARIN KESİLMESİ MAHALLE SAKİNLERİNİ ÜZDÜ

Gazetemize konuşan Cami Mahallesi sakinleri “Bizler burayı bölgeyi özellikle yazın serinletici bitki örtüsünden dolayı bizleri ferahlatan bir mekandı. Ancak sebebinin ne olduğunu bilemeyiz ağaçların kesilmesi bizleri oldukça üzdü. Bina mı inşa edilecek yoksa yeni bir doğa mı kazandırılacak bilmeyiz.  Ancak ağaçların kesilmesi biz doğa severleri oldukça üzdü. Kİ, ağaçların kesilmesi doğa severlikle ne kadar ilgilidir bilemeyiz ama sağlıklı bir çevrede yaşamak için oldukça gerekli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

FOTO

Etrafında villaların bulunduğu Kamelya Tepesi; iddialara göre bir süre öncesi “heyelan bölgesi” ve “kaygan zemin” olarak adlandırıldığı için buraya bina inşa edilmesine sıcak bakılmıyordu…

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.