KOGACE, KAPATILMAYA TEPKİLİ

Kocaeli'de Basın İlan Kurumu, kapatılarak İstanbul’a bağlandı. Kocaeli’deki gazetelerin işlemleri İstanbul üzerinden sürdürülecek…

Gündem Yayın: 25 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.07.2024 00:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
186 okunma
Google News

Basın İlan Kurumu tasarruf tedbirleri kapsamında 13 şubesini kapattı. Kapatılan şubeler arasında Kocaeli ve Sakarya’da var. Her iki il resmi ilanlar açısından İstanbul’a bağlandı.

KOGACE TEPKİLİ

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) kapatılma kararına tepki gösterdi. KOGACE, karar ile Kocaeli’ndeki basın yayın kuruluşlarının İstanbul’a bağımlı kalacağını bu durumun da işleri zorlaştıracağı görüşünü savundu. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlük kararıyla, Kocaeli Şube Müdürlüğü’nün de aralarında olduğu 13 Şube kapatıldı. Yerel basının resmi ilan trafiğini düzenleyen BİK Şubeleri kapatılarak, sorumluluk alanlarındaki illere bağlanmıştır.  Kocaeli Sakarya ve Düzce ile birlikte İstanbul Şube Müdürlüğü sorumluluk alanına verilmiştir.

KOGACE“KOCAELİ ŞUBESİ KAPATILMAMALI”

Açıklamada Kocaeli şubesinin kapatılmaması gerektiği savunulurken konuyla ilgili olarak “Kocaeli Şube Müdürlüğü’nün, iki komşu illerle bir bölge müdürlüğü olarak değerlendirilip kapatılmaması gerekirken, Genel Müdürlük kararıyla kapatılması bizleri derinden üzmüştür.  Bu yeni yapılanmayla, Kocaeli basınının yaşayacağı zorluklar yanında, yıllardır Kocaeli basınıyla iç içe görev yapan ve her birini kardeşimiz olarak gördüğümüz personelin bu kapatma kararıyla yaşayacağı sorunlar da bizleri endişelendirmektedir.  Bu vesileyle; alınan kararı kabul edilemez buluyor ve yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz.” İfadeleri paylaşıldı

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.