Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümünü Unutmadılar

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nde Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü münasebetiyle Çanakkale şehitleri rahmetle yâd edilerek unutulmadı.

Gündem Yayın: 21 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 21.03.2024 07:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
127 okunma
Google News

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program KOŞYAZ kurucusu, halk şairi Hacer Alioğlu-Yakuti tarafından yönetildi. Programda birbirinden kıymetli isimler tarafından günün anlam ve önemine binaen şiirler okundu, türküler söylendi. Zehra Demirci, Ozan Efe Şenel, Sibel Çakçak, Mehmet Katalioğlu, Sebahat Atilla ve Hacer Alioğlu-Yakuti’nin şiir okuduğu programda Ayşe Çalışkan Aynalı Çarşı ve Havada Bulut Yok adlı türküleri seslendirdi. Ardından şehit aileleri, anne ve babaları hatıralarını katılanlarla paylaştı ve şiirler okudu. Tarihçi Recep Kankal da Çanakkale Zaferi hakkında kısa bir bilgi ve o dönem yaşanmış olayları anlatarak katılanlara anlattı.  Kankal “Bu duygu dolu anlara şahit olmamıza vesile Hacer Hanım ve şiir dostlarına çok teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.