Gebze Kandıralılar Derneği’nden geleneksel Tavla turnuvası (VİDEOLU)

Gebze Kandıralılar Derneği tarafından geleneksel olarak bu yıl 17.’si düzenlenen tavla turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvada birinci olan Cem Demir’e Kandıra hindisi hediye edildi.

Spor Yayın: 18 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.12.2023 06:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
281 okunma
Google News

 

  Gebze’nin Hacı Halil Mahallesi’nde Cookin Cafeterya’da düzenlenen etkinlikte davetlilere Kandıra’nın simgesi haline gelen mancarlı pide, Kandıra yoğurdu gibi yöresel gıda ürünlerinden ikram edildi.

 Gebze Kandıralılar Derneği Başkanı Kenan Sert, Kandıra denilince akla hindinin geldiğini yörenin kültürel ürünlerinin tanıtımının yapılması için geleneksel hale gelen tavla turnuvasının kendileri için önem arz ettiğini yaklaşan yılbaşı öncesinde de hindiye toplumsal farkındalık oluşturmak için bu etkinliğin düzenlendiğini ifade etti: “bugün burada yaptığımız etkinlikte Kandıra’nın tanıtımı için yöresel olan mancarlı pidemiz, yoğurdumuz, dolmamız ve irmik tatlımız, aynı zamanda hindimizi tanıtmak için bir etkinlik düzenledik. Bu yıl 17. Sefer yapıyoruz. Kandıra denilince akla yoğurdu gelir, keten bezi gelir, hindisi gelir. Hindilerin özellikle yılbaşına yakın hazırlanması bizim için önemlidir.”

Tavla turnuvasında birinci olan Cem Demir “aslında biraz eğlenmeye geldim ama şans bizden yanaydı şampiyon olduk” diye konuştu. Turnuva sonunda ilk 4’e giren sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi. Turnuvada Cem Demir birinci, Ahmet Balık ikinci, Hasan Turhan üçüncü,  Erkan Ekti ise dördüncü oldu.   Birinci olan Demir’e Kandıra hindisi hediye edildi. Etkinliğe katılan Kocaeli Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Özcan Çakır ise, kendisinin Kandıralı olduğunu İzmit’te yaşadığını Gebze’ye Kandıralı olduğu için geldiğini böyle bir etkinlikten dolayı dernek başkanı Kenan Sert ile başkan yardımcısı Sedat Durmuş şahsında tüm dernek yöneticilerine teşekkür ettiğini ifade etti

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.