Gebze protokolü yetimlerle aynı sofrada buluştu...

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz; anneleri veyahut babaları ebediyete irtihal eden Gebzeli yetim ve öksüz çocukları aileleriyle birlikte iftarda ağırladı

Yayın: 07 Nisan 2023 - Cuma - Güncelleme: 07.04.2023 23:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
168 okunma
Google News

 

PROTOKOL YETİMLERLE AYNI SOFRAYI PAYLAŞTI

Her yıl ramazan ayının 15. Günü nedeniyle düzenlenen “Dünya Yetimler Günü” nedeniyle Kocaeli’nin Gebze İlçesinde protokol yetim çocuklarıyla birlikte iftar sofrasına oturdu. Gebze Kaymakamlığı ile Gebze Belediyesi’nin işbirliğinde Arapçeşme Bilim Sanat Merkezi’nde verilen iftar yemeğine ilçede yaşayan yetim çocuklar katıldı. Yemeğe Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın  yansıra ilçede görevli kamu kurum ve kuruluş temsilcileri hazır bulundu.   Davette yetim çocuklarının birlikte yaşadıkları aile fertleri ve akrabaları da hazır bulundu. İftar yemeğine katılan yetim çocuklar Gebze protokolüyle aynı masada buluştu.

İFTAR ÖNCESİ TASAVVUF MUSİKİSİ…

İftar öncesinde katılımcılara Ramazan Zor tarafından  tasavvuf musikisi dinletisi sunuldu.  İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, yetim çocuklarına sahip çıkan aile fertlerine teşekkür etti: “Çocuklarımızı kurda kuşa yem etmeyen siz değerli ailelerle beraber olmayı tercih ettik.  Bugünkü beraberliğimizde mekân sağlayan belediye başkanımıza yemeklerimizi ikram eden Sofra Grubu’na ve hepimizin masasını misafir olarak meşgul eden sizinle beraber olan masalarda sizinle yemeğini paylaşan değerli daire amirlerimiz esnaf mütevelli heyeti üyelerimiz, Oda başkanlarımız size bu güzelliği paylaşmak üzere aramızdalar. Onlara da çok teşekkür ediyorum.  Size her türlü takdirin, size her türlü beğeninin üzerinde her şeyi hak eden velilersiniz. Sizler, toplumumuzun ölçüsü toplumumuzun değerlerini ayakta kalmasını sağlayan değerli ailelerimizsiniz. Sizlere hem kendi adıma hem Gebze’miz adına hem de Türk milleti adına bu çabanızdan gayretinizden dolayı teşekkür ediyorum”

BÜYÜKGÖZ: "BAYRAMA YAKLAŞIYORUZ.."

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz “Böyle güzel bir akşamda iftarda buluştuk. Bayrama yaklaşıyoruz. Rabbimizden sağlık sıhhat ve huzur içerisinde ailemize dostlarımızla sevdiklerimizle bayram yaşamayı diliyoruz. Değişik neden ve sebeplerle kaybettiklerimiz oluyor. Biz biliyoruz ki emir büyük yerden takdir rabbimizden.  Nasıl dilerse öyle imtihan ediyor. Kayıplarımız için üzülüyoruz ancak biz biliyoruz ki rabbimizin hepimiz için tecelli ettiği bir saat var. Bir devridaim var. O yüzden hayat devam ediyor. Hayatı daima bir hüzün ortamına çeviremeyiz. Mücadele gerekir, gelecek nesillere ümit vadetmemiz gerekir. Bu akşam burada bir arada olduğumuz için rabbimize şükrediyoruz”Çocuklarımızla, dostlarımızla akrabalarımızla mutlu ve huzurlu bir bayram yaşanmasını niyaz ederiz” temennisinde bulundu. Program daha sonra sona erdi.

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.