Gebzespor'a Gölcük’de

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta mücadele eden ve şampiyonluk yarışından koparak kent sıralaması için mücadele eden Gölcükspor, ile Gebzespor karşılaşması ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Yayın: 10 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 10.12.2023 19:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
221 okunma
Google News

MAÇTAN SONRA OLAYLAR ÇIKTI

 

            Gölcük'te oynanan maçta Gölcükspor 42. dakikada Cihan'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. İlk yarısı golsüz biten maçta Gölcükspor 65.dakikada Sercan ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. Yer yer tartışma ve itirazların olduğu karşılaşma Gölcükspor'un 1-0'lık galibiyeti ile sona ererken, futbolcular arasında arbede çıktı. Futbolcular arasında çıkan arbededen sonra Gebzespor ile Gölcükspor taraftarlarından bazıları sahaya girdi. Gölcük’de  polis  olayları yatıştırmak için önce biber gazı kullandı, sonra da bazı taraftarları jop kulllanarak olayları yatıştırmaya çalıştı

 "GEBZESPOR YÖNETİCİLERİNE VE TARAFTARINA BİBER GAZI VE JOP"

Gebzespor yöneticilerine ve taraftarlara biber gazı sıkılmasıyla olaylar çığırından çıktı. Polis ekiplerinin duruma fiili müdahale ederek jop kullandıkları iddia edilen olaylı maçta Gebzespor Başkanı Resul Tat fenalık geçirdi. Üçü ağır olmak üzere birçok Gebzespor taraftarı ağır yaralanarak Gölcük devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Maçtan sonra konuyla ilgili yaşadıklarını anlatan  Gebzespor Başkanı Tat, “Şu anda hastanede yaralı taraftarlarımızla uğraşıyoruz. Resmi açıklamamızı daha sonra yapacağız” dedi. Gebzespor Eski Başkanı Recep Avcı da Gölcük Devlet Hastanesi'nde olduğunu, yaralıların durumunun stabil olduğunu, Gebzespor taraftarına yapılan bu fiili müdahaleyi taraftar Derneği olarak kabul etmediklerini söyledi.

 

 

 

 

 

CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ NAİL ÇİLER'DEN AÇIKLAMA

Maçtansonra açıklama yapan CHP Kocaeli Mİlletvekili Nail Çiler Gebzespor'a yapılan saldırıyı kınadı. Çiler açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Gölcükspor - Gebzespor karşılaşmasında meydana gelen ve asla yaşanmasını istemediğimiz olaylar hem bir spor izleyicisi olarak hem de kentin Milletvekili olarak beni derinden üzmüştür. Meydana gelen olaylar bir spor müsabakasına yakışmıyor. Sporun mücadele ve dostluk ruhunu zedeleyenleri kınıyor, yaralanan taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sorumluların biran önce cezalandırılması için konunun takipçisi olacağım."

 

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ise yaptığı paylaşımda maçtan sonra çıkan olaylardan dolayı üzüntü duyduğunu belirterek şu ifadeleri paylaştı:

"Bugün oynanan Gölcükspor-Gebzespor karşılaşması sırasında taraftarımıza yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bu kabul edilemez saldırıya göz yumulmamalıdır. Olaylara sebebiyet veren her kimse bir an önce hesap vermelidir.  Emniyet zaafiyetinin faturası Gebzespor taraftarımıza kesilmiştir. Sporun fair-play kurallarına aykırı, futbolun güzelliğini yok eden bu saldırı karşısında herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Gün Gebzespor'a sahip çıkma günüdür.  Kentimizin markası, şehrimizin takımı Gebzesporumuza ve tüm taraftarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha böyle bir hadisenin yaşanmamasını diliyoruz"

 

 

GTO'DAN KINAMA

Gebzespor'un Gölcük'de karşılaştığı duruma bir kınama da Gebze Ticaret Odası'ndan geldi. GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş ,Gebzespor başkanı Resul Tat ile olan fotoğrafını paylaşarak  şu ifadelerle yanıt verdi:

"Bugün oynanan Gölcükspor-Gebzespor karşılaşması sırasında Gebzespor Başkanımız Resul Tat ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve takımını herdaim yalnız bırakmayan taraftarımıza yapılan orantısız müdehaleyi kınıyoruz. Herdaim yanında olduğumuz yönetiminden taraftarına tüm Gebzespor camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha böyle olayların yaşanmamasını diliyoruz.

Şampiyon GebzeSpor"
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.