İş dünyasından Magiada yoğun ilgi

Marmara Girişimci İş Adamları Derneği'nin (MAGİAD) düzenlemiş olduğu İş Dünyasında İhracat semineri ve üye Kaynaşma toplantısı Gebze'deki iş dünyasını bir araya getirdi.

Ekonomi Yayın: 24 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 24.12.2023 23:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
134 okunma
Google News

  MAGİAD Yönetim Kurulu üyelerinin ve dernek üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda Gebze'deki çeşitli sanayici ve işadamları da yoğun ilgi gösterdi.

Seminerden önce gerçekleşen üye kaynaşma toplantısında ise mevcut üyelerle derneğe yeni kayıt yaptıran üyeler bir araya gelerek tanışma fırsatı buldular.

 

Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu'nda  gerçekleşen toplantıya katılan herkese teşekkür eden MAGİAD GENEL BAŞKANI Erhan Atmaca, “Üretim sanayisinde, hizmet sektöründe Türkiye ekonomisinin yükünü omuzlamış MAGİAD ailesinin birbirinden değerli mensupları ve değerli misafirler, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Türk ekonomisinin üretimden sonraki en önemli safhası olan ihracatı konu alan seminerimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Dünyanın demokrasi ve özgürlük havarisi ülkelerinin gözleri önünde savunmasız ve çaresiz insanların, müslüman din kardeşlerimizin eli kanlı terör devletinin hedefi olmasının hüznünü ve acısını en derinden hissettiğimiz şu günlerde Filistin’de yaşanan insanlık suçunun bir an evvel son bulmasını diliyoruz.

Türk ekonomisinin en önemli sorunlarının başında hiç şüphesiz ki, cari açığımızdır. Başta enerji olmak üzere ithalat kalemlerimizin ihracat kalemlerimizden yüksek olması nedeniyle oluşan cari açığın kapanması için Türk malı üretimin geçmiş tüm dönemlerden fazla olması için var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye mecburuz.

Dünyada ve bölgemizde arka arkaya yaşanan felaketlerin piyasalarda oluşturduğu dengesizlikleri ortadan kaldırabilmenin ilk ve en akılcı yolu üretmektir” dedi.

MAGİAD'ın genel merkezinin de bulunduğu Gebze'nin Türk ekonomisi için önemine vurgu yapan ATMACA : “Transit yolların kesiştiği bir nokta olan, merkezi iktidarın yatırımları ile cazibe merkezi haline dönüşmüş olan Gebze'mizin il olması ile ilgili atılacak her adımı dün olduğu gibi bugün de yarın da destekleyeceğiz. Gebze'mizin il olmasının bölgemizin ticaret dünyasına katacağı değeri hepimizin idrak etmesi gerektiğine ve bu yönde atılacak ciddi adımlara destek olmanın bir zorunluluk olduğu inancındayım. İş dünlasında ihracat konulu seminerimizin tüm üyelerimiz ve iş dünyamızın temsilcileri için verimli geçmesini diliyor, katılımlarınızdan dolayı mer birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

MAGİAD'ın kurulduğu günden bugüne kadar Gebze bölgesinde sanayici ve işaadamlarının destekçisi olduğunu belirten MAGİAD Kurucu Başkanı Tuncer Saltaş, dernek olarak bu misyonu bundan sonra da ayrım yapmadan devam ettireceklerini söyledi.

MAGİAD'ın her geçen gün bölge işadamları için bir araya geleceği bir kurum olma yolunda ilerlediğinin altını çizen MAGİAD Başkan Vekili Bülent Özdemir, “Bu derneğin üyeleri ülkesine milletine ve bölgesine katma değer sağlamak isteyen, kar hanesinin birinci sırasına etik ticareti yerleştiren işadamlarından oluşmaktadır. Üyelerimiz arasında sanayiciler, KOBİ'ler ve küçük işletmeler de bulunmaktadır” dedi.

Sanayicinin ayakta sağlam durması ve büyümesi için ihracatın çok önemli olduğunu belirten İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanı (İHBİR) Kazım Taycı, sadece yurtiçi piyasa ile yetinilmemesi gerektiğini, mutlaka ihracata yönelerek, ihracatta da ülke bazında çeşitlendirmenin şart olduğunun altını çizdi.

 

2023 yılının Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle hep acıyla anılacağını ifade eden GTO Başkan Vekili Mikdat Aydın, 2024 yılının barışın huzurun ve bereketin olacağı bir yıl olmasını diledi.

Ülke ekonomisinin gelişmesi için Sanayici ve KOBİ'lerin ihracata ağırlık vermesini öneren İstanbul Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tuğçenur Ekinci Furtuna, “Artık eski üsül ihracatın yerini yeni dijital yöntemler almaya başladı. Eskiden ihracat yapmak için belli bir büyüklükte işletme olmanız ve bir sürü aracıyla çalışmanız gerekiyordu. Artık buna gerek yok. Evinizde oturup, başkasının veya kendi ürettiğiniz ürünü Mikro İhracat yöntemiyle ihracat yapabilirsiniz. Size bu yöntemi ısrarla öneriyorum” diye tavsiyede bulundu.

 

Toplantı sonunda yeni üyelere de katılım sertifikaları teslim edildi.

MAGİAD'a katılan yeni üyeler:

 

1. ŞEVKET BAŞ / TEZ TRANS LOJİSTİK ( SELÇUK ECZA HOLDİNG )

2. BATIKAN USANMAZ /KRAL LOKUMCULUK GIDA A.Ş

3. İZZET YILDIRIM / ALDİL YAPI

4. ÖZKAN GEDİK / PRESTİJ DIŞ CEPHE A.Ş

5 . MUHAMMET ZİLAN / CPROFİL A.Ş

6. OKTAY TORUN / FARUK GÜLLÜOĞLU

7. ŞENEL YILMAZ / ŞENER GYD

8. ERDAL SİPAHİOĞLU / SUNPOWER JENARATÖR A.Ş

9. MURAT KAPAN / İSTANBUL FACTORİNG A.Ş

10. TAYFUN GÖKTAĞ / OSCAR PERA İSG

11.AYŞE GÖKYILDIZ / DETAY KİMYA A.Ş

12. KUBİLAY DURSUN / PARS LİMAN HİZMETLERİ A.Ş

13. ALPARSLAN ÖZCAN / ŞAHİSTAN USTA RESTAURANT

14. DÖNDÜ ERDOĞAN / CACTUS BUTİK GİYİM

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.