Sedat Can Öztoprak “en başarılı opera sanatçısı”

Aynı yıl içinde 5 uluslararası yarışma birinciliği kazanan ilk ve tek Türk opera sanatçımız Sedat Can Öztoprak, 2023 Altın Yıldız Ödülleri'nde 'Yılın En Başarılı Opera Sanatçısı' oldu.

Sanat Yayın: 15 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 15.06.2023 13:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1286 okunma
Google News

Ünlü tenor Sedat Can Öztoprak, aynı yıl içinde 5 uluslararası yarışma birinciliği kazanan ilk ve tek Türk opera sanatçısı olarak gururumuzu okşadı. Sedat Can Öztoprak, Türkiye'nin en önemli ve en prestijli organizasyonları arasında gösterilen '2023 Altın Yıldız Ödülleri'nde çok değerli isimlerin oylamaları sonucu 'Yılın En Başarılı Opera Sanatçısı' ödülüne de layık görüldü. Bu yıl layık görüldüğü 6. Ödülü alan Sedat Can Öztoprak son derece mutluydu. Öztoprak duygularını şu sözlerle ifade etti:

100. YILDA ÇOK ANLAMLI

“Öncelikle beni bu çok önemli ve çok anlamlı ödüle layık gören tüm değerli isimlere çok teşekkür ediyorum. Bir opera sanatçısı olarak gerçekten sonsuz gururluyum. Geçen yıl ve bu yıl defalarca kez layık görülmüş olduğum 'Yılın En Başarılı Opera Sanatçısı' Ödüllerime bir yenisini daha eklemiş olmak sonsuz gurur verici. Ayrıca, layık görülmüş olduğum bu çok önemli ödülü, Cumhuriyetimizin 100. yılında bir kez daha alıyor olmak da benim için ayrıca eşsiz gurur verici bir durum.

ANNE VE BABASINI UNUTMADI

Bir Türk opera sanatçısı olarak beni bu ödüle layık gören tüm değerli isimlere tekrardan çok teşekkür ediyorum. Ve layık görülmüş olduğum bu çok önemli ödülü, çok değerli Türk halkına, canım ülkem Türkiye'me, ve dört sene önce kaybettiğimiz çok değerli canım babam dünyaca ünlü opera sanatçısı Bariton Sedat Öztoprak'a ve canım annem çok değerli opera sanatçısı Soprano Efsun Öztoprak'a ithaf etmek istiyorum.” Öztoprak, önümüzdeki aylarda Almanya'da yine önemli çalışmalara imza atacak.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.