Yakup hoca matematikçileri buluşturdu

DARICA FEN LİSESİ CAHİT ARF BİLGİ YARIŞMASI FİNALİ YAPILDI

Eğitim Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 16:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
49 okunma
Google News

Darıca Fen Lisesinde üçüncüsü düzenlenen Cahit Arf Matematik bilgi yarışması bugün yapılan finalle bitti. Yarışmada Gebze’den 20, Darıca’dan 13, Çayırova’dan 10, Dilovası’ndan 3 olmak üzere toplamda 46 okul 184 öğrencisiyle yarıştı. 15 Nisan’da başlayıp dört gün süren finallerin ardından finale katılan 10 okul şu şeklide belirlendi. Darıca’dan Neşet Yalçın Ortaokulu, Mehmet Akif Ortaokulu ve Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu; Gebze’den Özel Mektebim Ortaokulu, Osmangazi Ortaokulu, Emlak Konutları Ortaokulu, Koç Ortaokulu; Çayırova’dan Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu, Güzeltepe Ortaokulu ve Dilovası’ndan Polisan Ortaokulu.

Yarışmanın finalde danışmanlığını Matematik Öğretmeni Zeliha Araştır’ın yaptığı Çayırova Güzeltepe Ortaokulu ve danışmanlığını Matematik Öğretmeni Alparslan Gökhan’ın yaptığı Gebze Emlak Konutları Ortaokulu yedek sorular sonucunda da yenişemedi. Darıca İlçe Milli eğitim Müdürümüz İsmail Oğuz tarafından kuraya geçilmeden her iki okulumuz da birinci ilan edildi. Bu okullarımızı Gebze ilçemizden danışmanlığını Matematik Öğretmeni Celal Şahin yaptığı Özel Mektebim Ortaokulu takip etti.  Darıca Fen Lisesi Okul Müdürü Yakup Çelik: “Geleceğin Türkiye’sini inşa edecek Türk gençliğinin bilimin ışığında kendini geliştirmesi için çalışıyoruz ve objektif düşüncenin oluşmasında çok önemli katkısı olacak matematiğin sevdirilmesi adına düzenlediğimiz yarışmaya yoğun katılımlarından dolayı tüm ortaokullarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.