21 Ağustos 2023 - Pazartesi

Sami Çakır'ın bilinmeyen yönü....

Kocaeli'ni Ankara'da temsil eden Kocaeli Mİlletvekili Sami Çakır'ın bilinmeyen yönü ortaya çıktı...

Yazar - Ümit ÜLKER
Okuma Süresi: 3 dk.
91 okunma
Ümit ÜLKER

Ümit ÜLKER

ulkemgazetesi4141@gmail.com -
Google News

 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Türkiye’nin önde gelen tarih ve kültür temalı çalışmalarıyla faaliyet gösteren kısa adı İKTAV olan İlim Kültür Tarih Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.  Yaklaşık 3 dönemdir AK Parti Kocaeli Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kocaeli’ni temsil eden Çakır’ın bir parlamenter olmasının yanısıra bir kültür ve gönül insanı olduğu da bu ziyarette ortaya çıktı. Aslen bir tarihçi olan Çakır bu alanda hem mesleki faaliyette de bulunuyor. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olan  Sami Çakır, Antalya Lisesinde Tarih Öğretmenliği, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı'nda Tarih Uzmanı olarak çalıştı. TBMM’ye gitmeden önce Kocaeli’ndeki çeşitli eğitim ve kültür alanında faaliyet gösteren   sivil toplum kuruluşlarında da görev almıştır. Ayrıca çeşitli medya kuruluşlarında kültür ve sanat üzerine programcılık yapmıştır.  Şairane bir kişiliği ve yazarlık özelliği olduğunu da  geçtiğimiz aylarda okurlarıyla buluşturduğu “Bugün; Yarın  Dün Olacak”   isimli kitabıyla pekiştirmiş oluyor. Ki, kültür ve sanat alanındaki son çalışması geçtiğimiz aylarda yayınladığı “Bugün Yarın ve Dün Olacak” kitabını irdeleme fırsatımız oldu. Sayın Çakır, yaklaşık 2,5 dönemdir Parlamento’da Kocaeli sakinlerini temsil ediyor. Kendisi Kocaeli’nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ayrımı yapmadan tüm kente ulaşmaya çalışan bir Kocaeli sevdalısıdır. Bunu da eserinde görme fırsatı var. Aslında sayın Çakır Kocaeli sakinlerine hem Türkiye genelinde hem de Kocaeli özelinde yaşanılanları ve kendi çalışmalarını dile getiriyor.

“Bugün Yarın ve Dün Olacak” neden mi bahsediyor? Tabi ki, bir solukta keyifli bir şekilde okunabilecek 215 sayfalık eseri bu satırlarda anlatmamız zor olur. Ancak içeriğinden siz değerli okuyucularımıza bahsedebiliriz….

Çakır geçmiş döneminde özellikle Parlamento’da görev yaptığı dönemlerde yaşadığı ve karşılaştığı olayları bir yazar gibi kitabında dile getiriyor. Çakır kitabında Parlamento’ya girdiği günden bu yana görev yaptığı süreçte hem Kocaeli hem de Türkiye genelinde ve tarihinde yaşanan olayları kendi perspektifinden kalemiyle dile getiriyor. Kasım 2015 seçimleri, hainlerin kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişimi, referandum süreci, 2019 yerel seçimleri öncesindeki genel seçimler, covid 19 salgın süreci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli temasları gibi konuların Çakır’ın perspektifinden okuyucularına açık, seçik ve sade bir üslupla aktırılıyor.

“Bugün Yarın ve Dün Olacak” bir solukta okunabilecek bir döneme tanıklık eden eser olarak duruyor….

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.